Zuidoost Utrecht Verbonden: volle kracht vooruit

In Zuidoost Utrecht werken verschillende organisaties sinds 2018 stevig samen aan de zorg, ondersteuning en gezondheid van de inwoners. Dit doen zij in het netwerk Zuidoost Utrecht Verbonden. Hierin zijn onder meer vijf gemeenten (Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede), het Diakonessenhuis, Unicum, Altrecht, Zilveren Kruis en vvt-instellingen actief. Raedelijn adviseert en begeleidt het netwerk. Inmiddels zijn er mooie mijlpalen behaald.

Drie coalities

Afgelopen half jaar werkten we hard aan de inhoudelijke koers voor de komende drie jaar. Dit resulteerde in de vorming van drie coalities: Samenwerking in de wijk, Overdracht en ontslag en Zorg voor mensen met GGZ-problematiek. Deze coalities leveren concrete oplossingen voor het verbeteren van domeinoverstijgende samenwerking. 

In de coalities werken we aan een merkbaar verschil voor inwoners. Zo krijgen patiënten bij ontslag van het ziekenhuis direct de verpleeghuiszorg die ze nodig hebben. Medewerkers van het verpleeghuis weten namelijk precies wat de patiënt nodig heeft en zorgen zo voor een soepele overgang. Een ander goed voorbeeld: een inwoner hoeft voor de bespreking van de voortgang van zijn behandeltraject niet meer naar de GGZ-instelling maar kan – dicht bij huis – bij de praktijkondersteuner van de huisarts terecht.

Governance

Daarnaast heeft Raedelijn in het afgelopen half jaar de governance voor het netwerk ontworpen. Afgelopen week stemden de leden van het netwerk in met deze governance. Wij zijn trots dat we hiermee bijdragen aan een nog steviger fundament voor deze samenwerking in Zuidoost Utrecht.  Met deze governance werken wij samen met de partners verder aan merkbare verschillen voor de inwoners van Zuidoost Utrecht.

Artikel delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Save the Date: 30 mei ervaringsmarkt Utrechtse Heuvelrug

Op donderdag 30 mei organiseren Heuvelrug Gezond (voorheen Health Hub Utrechtse Heuvelrug), de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de sociale dorpsteams en het IZA team een ervaringsmarkt voor professionals. Het thema is ‘samenwerking en ervaren rond clientgroepen’.

IZA werkagenda voor Zuidoost Utrecht Verbonden

In januari 2024 zijn we gestart met het concretiseren van de ambities uit het regioplan. Dat heeft geresulteerd in een voorlopige concept werkagenda, voor 2024. Je leest hier alles over de ambities en prioriteiten.

Themabijeenkomst ONZe drukbezocht

Ruim 70 diverse zorgverleners kwamen afgelopen 13 februari naar de ONZe-themabijeenkomst over de rol van de casemanager dementie en
het belang van in gesprek komen en blijven met kwetsbare ouderen. Wil je meer weten over deze drukbezochte bijeenkomst? Lees dan verder.