Zuidoost Utrecht Verbonden: volle kracht vooruit

In Zuidoost Utrecht werken verschillende organisaties sinds 2018 stevig samen aan de zorg, ondersteuning en gezondheid van de inwoners. Dit doen zij in het netwerk Zuidoost Utrecht Verbonden. Hierin zijn onder meer vijf gemeenten (Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede), het Diakonessenhuis, Unicum, Altrecht, Zilveren Kruis en vvt-instellingen actief. Raedelijn adviseert en begeleidt het netwerk. Inmiddels zijn er mooie mijlpalen behaald.

Drie coalities

Afgelopen half jaar werkten we hard aan de inhoudelijke koers voor de komende drie jaar. Dit resulteerde in de vorming van drie coalities: Samenwerking in de wijk, Overdracht en ontslag en Zorg voor mensen met GGZ-problematiek. Deze coalities leveren concrete oplossingen voor het verbeteren van domeinoverstijgende samenwerking. 

In de coalities werken we aan een merkbaar verschil voor inwoners. Zo krijgen patiënten bij ontslag van het ziekenhuis direct de verpleeghuiszorg die ze nodig hebben. Medewerkers van het verpleeghuis weten namelijk precies wat de patiënt nodig heeft en zorgen zo voor een soepele overgang. Een ander goed voorbeeld: een inwoner hoeft voor de bespreking van de voortgang van zijn behandeltraject niet meer naar de GGZ-instelling maar kan – dicht bij huis – bij de praktijkondersteuner van de huisarts terecht.

Governance

Daarnaast heeft Raedelijn in het afgelopen half jaar de governance voor het netwerk ontworpen. Afgelopen week stemden de leden van het netwerk in met deze governance. Wij zijn trots dat we hiermee bijdragen aan een nog steviger fundament voor deze samenwerking in Zuidoost Utrecht.  Met deze governance werken wij samen met de partners verder aan merkbare verschillen voor de inwoners van Zuidoost Utrecht.

Artikel delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Menukaart consultatiemogelijkheden GGZ

Unicum heeft een menukaart ontwikkeld met een overzicht van consultatiemogelijkheden voor de GGZ in Zuidoost Utrecht voor de 18-plusser. De menukaart Consultatie GGZ 18+.

Congres ONze een succes

Het ONZe Verbindingscongres was een geslaagde dag! Maar liefst 130 mensen kwamen bij elkaar om samen te leren kennen en kennis te delen. Een geslaagde dag waarop het ontmoeten als vanzelf ging.

Update Regioplan

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de 0.9-versie van de onderdelen van het regioplan die helemaal of gedeeltelijk op het niveau van Zuidoost Utrecht worden opgesteld. Een tijdlijn en een update van de plannen.